Tapahtumarikas tarina

Ensimmäiset partaterät, sitten kuljetusvälineet, nyt tyhjiötekniikka ja energian varastointi: Schmalz-yhtiön historialle on ominaista jatkuva muutos, muuttuvat markkinat ja jatkuva halu luoda jotain uutta asiakkaille. Vuonna 1910 perustettu partakoneiden terätehdas Schmalz on kehittynyt kansainvälisesti menestyväksi teollisuusyritykseksi, jolla on asiakkaita melkein kaikilta toimialoilta.


Schmalzin partakoneen terätehdas

"Mies, jolla on parta, ei ole muodissa, rakastat tänään ajeltua herrasmiestä." Olisiko nykypäivän Berliinin hipsterit pitäneet 30-luvun Schmalzin partaveitsitehtaan mainoslauseesta? Siihen aikaan yrityksen perustaja Johannes Schmalz oli jo saanut nimensä itselleen kansainvälisesti nimellä "Glattis": Yhtiö lähetti vuosittain useita miljoonia teriä asiakkaille ympäri maailmaa.

Johannes Schmalz perusti yrityksen suoraan Glatt-joelle vuonna 1910, koska hän löysi vesivoimalan käyttämään koneitaan. Alkuaikoina kekseliäs Black Forest kehitti ja valmisti kaikki tärkeät koneet itse, esimerkiksi automaattisen hioma- ja kiillotuskoneen.