Schmalzin 100 vuotta

Jatkuva muutos markkinoilla on ollut erityisesti tekijä, joka on seurannut liiketoimintaamme kaikkina aikoina. Rajoitus tuotteen käyttöiässä ja tekniikan muuttumisen merkitys käytännössä tarjosi Schmalzille uusia haasteita yhä uudestaan.

Johannes Schmalz Rasierklingenfabrikin perustaminen (partaterätehdas) Glattenissa, Saksassa

Kaikki alkoi laadukkaiden partakoneen terien valmistukseen tarkoitusta koneesta, jonka Johannes Schmalz suunnitteli vuonna 1910. Tehtaan johtajalta saadun palkinnoin motivoimana hän kehitti koneen laadukkaiden partaterien valmistamiseen. Kun hän ei saanut hakemaansa tunnustusta, kunnianhimoinen keksijä päätti lähteä tehtaalta. Ideoidensa hyödyntämiseksi hän osti öljytehtaan, jota käytettiin vesirattaalla. Se on nykyisin yhtiön pääkonttori Glattenissa. Hän perusti Schmalz Rasierklingenfabrikin marraskuussa 1910.

Alunperin hän kehitti ja rakensi kaikki tärkeät koneet itse, myös partakoneen terien hionta- ja kiillotuskoneet. Lopulta yhtiön täytyi ostaa uusia koneita pysyäkseen jatkuvan kasvun mukana seuraavina vuosina. Lopulta yhtiön täytyi ostaa uusia koneita pysyäkseen jatkuvan kasvun mukana seuraavina vuosina. Tänä aikana yhtiön perustaja loi ensimmäisiä yhteyksiään Turkissa ja Venäjällä. Tänä aikana yhtiön perustaja loi ensimmäisiä yhteyksiään Turkissa ja Venäjällä.

Vuonna 1938 partateräyhtiö Glattis perustettiin Glattenissa. Schmalz rekisteröi termin brändin nimeksi. Jopa 600 000 partakoneen terän myynnillä kuukaudessa yritys oli erittäin menestyksekäs vuosikymmenien ajan.

Kuljetuksen ja lentokonelastauksen aikakausi

Sähköpartakoneen nousu toisen maailmansodan jälkeen tarkoitti, että yrityksen täytyi ottaa kokonaan uusi suunta. Tällöin Artur Schmalz, yhtiön perustajan poika, otti vastuun yrityksestä. Insinööri havaitsi, että aluetta ympäröivät maatilat käyttivät traktoreita yhä enemmän, mutta niillä ei ollut oikeanlaisia perävaunuja niihin. Sen tuloksena nuori toimitusjohtaja - joka oli jo voittanut tekniikan kilpailun ohjausjärjestelmien alalla koulussa ollessa - kehitti Schmalz-Kipperin, joka sopii ajamiseen jyrkissä rinteissä. Hän patentoi heti tuotteessa käytetyn tukipyörän.

Seuraavina vuosina Artur Schmalz laajensi yrityksen tuotevalikoimaan innovatiivisia kuljetusvarusteita maatalouden ja teollisuuden aloille. Yrityksen menestys jatkui, kun se sai tilauksen Saksan rautateiltä ja postilta. Samanaikaisesti tämä purjelentokoneharrastaja kiinnitti huomionsa lentokenttien kuljetustarpeisiin. Pian hänen yrityksensä valmisti erityisiä matkatavarakärryjä, liikkuvia tankkauspisteitä ja ohjaamoramppeja. Ajan myötä Schmalz toimitti ajoneuvojaan lähes kaikille suurimmille lentokentille Sakassa ja Pariisissa.

1960-luvun alussa maalin kuivatuskärry toi tuotantoon uuden tärkeän keskipisteen. Nämä kärryt kuivasivat osia huonekaluista tehokkaasti ja mahdollistivat säilytyksen yksittäisten tuotantovaiheiden välissä. 1970-luvun alussa Schmalz myi n. 1 000 maalinkuivauskärryä vuodessa ja toimitti paitsi Afrikkaan ja Pohjois-Amerikkaan, myös Itä-Eurooppaan.

Uusi keskipiste alipainetekniikassa

Vuonna 1984 Dr. Kurt Schmalz, yrityksen perustajan pojanpoika, otti yrityksen haltuunsa toimitusjohtajana. Vuonna 1990 hänen veljestään Wolfgang Schmalzista tuli myös toimitusjohtaja. Vielä koulussa ollessaan Kurt Schmalz työskenteli yrityksen projektien ja tilausten parissa ja kehitti intohimoaan innovatiivisen ajattelun parissa. Hän tajusi pian, että uuden tuotevalikoiman esittely olisi tarpeen.

Eräs mattoyritys vaati messuilla laitetta ovipaneeleiden pitämiseen paikoillaan käsittelyn aikana. Tämä pyyntö sai Dr. Kurt Schmalzin käyttämään lopulta alipainetekniikkaa. Hän kehitti erityisen työpenkin imukupeilla ja alipainekehittimellä, jota käytettiin paineilmalla. Kun operaattori painoi poljinta, se käynnisti heti alipainekehittimen. Kun työkappaletta alettiin työstää, alipaine piti sitä paikoillaan tiukasti ja kappaletta voitiin kiertää ja kääntää.

Kun liiketoiminta jatkoi kehittymistään, yhtiö avasi ensimmäisen ulkomaisen tytäryhtiönsä Sveitsin Nürensdorfiin. 17 muuta on seurannut: Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Schmalzilla on myös kauppakumppaniverkosto 80 muussa maassa. Tämä tarkoittaa, että Schmalz on edustettuna kaikilla maailman tärkeimmillä markkinoilla.

Viimeisten vuosikymmenten ajan Schmalz on jättänyt jälkensä alipaineteknologian markkinoille, ja niillä on edelleen valtavasti potentiaalia käyttösovelluksissa, joissa työkappaleita liikutetaan ja nostetaan. Esimerkiksi alipainekomponentit ovat yhä älykkäämpiä ja tarjoavat käyttäjilleen tärkeitä prosessitietoja. Schmalz on trendien edelläkävijä myös tällä alueella: Schmalz on trendien edelläkävijä myös tällä alueella: Tämä tuote saattoi Schmalzin 2016 Hermes Award -palkinnon ”top viiteen”. Palkinto on yksi maailman tavoitelluimmista teollisuuden palkinnoista.

Schmalzin taito katsoa aina horisontin yli voidaan demonstroida siirtymisellä uudelle alalle: Schmalz käyttää kattavaa asiantuntemustaan tuotantojärjestelmissä, muovi- ja käsittelytekniikassa kehittääkseen ja tuottaakseen ratkaisuja energianvarastointijärjestelmiin.

Yrityksemme kiehtovalle historialle tyypillistä on ollut kyky sopeutua, halu innovaatioihin ja intohimo asiakkaitamme kohtaan —samat ominaisuudet johtavat meitä tulevaisuuteen.